Ukoliko Vam je potreban dodatan izvor prihoda ili čak želite da živite od kladionice u stilu profesionalnih kladioničara, na pravom ste mestu!

USA sportovi

Dojave za kladionicu i tipovi

Vrste oklada
Vidi također: Rječnik oklada koje nude UK kladionicama
Sjedinjene Američke Države

Osim jednostavnih wagers poput klađenja prijatelja koji jedan omiljeni bejzbol momčad će osvojiti svoju podjelu ili kupujete nogomet “kvadrata” za Super Bowl, sportska kladionica obično se izvodi kroz kladioničar ili kroz razne online internet priključaka. Mnoge vrste oklada uključuje:

Straight Oklade su oklade koje su izrađene protiv širenja. Širenje, ili linije, je broj koji se dodjeljuje po kladionicama koje hendikepa jedna momčad i favorizira drugi. Na primjer, u NBA ligi, kada dvije ekipe igraju međusobno jedna percipira kao više vjerojatno da će pobijediti. Da biste pokušati učiniti kladeći se na underdog poželjan kladioničar će im dati bodove. Prije utakmice 5 od 2012 NBA Finale, Miami Heat se očekivalo da će pobijediti Oklahoma City Thunder. Linija glasi: Miami -3, Oklahoma City 3. Da bi se utvrdilo tko pobijedi protiv širenja, linija je ili dodati ili oduzeti iz momčadi konačni rezultat. U gornjem primjeru, ako kladitelj odabrao Miami, on će oduzeti tri boda iz Miamija konačni rezultat i usporediti da Oklahoma je konačni rezultat. Za njega osvojiti svoj ulog Miami će morati pobijediti igra po 4 boda, ili više. Ovo je najčešći tip oklade u sportu.
Prijedlog oklade su oklade napravljene na vrlo specifičan ishod utakmice. Primjeri uključuju nagađanje broj golova svaki tim ocjenama u rukometnoj utakmici, klađenje li će igrač postići u nogometnoj igri, ili kladeći se da igrač bejzbola na jednoj momčadi će se akumulirati više pogodaka od drugog igrača na protivnička momčad.
Parlays uključivati više oklada (obično do 12), te će nagraditi uspješan kladitelj s velikom isplatu. Na primjer, kladitelj može uključiti četiri različite oklade u četiri tima parlay, pri čemu je on kladeći se da su sva četiri oklade pobijediti. Ukoliko bilo koji od četiri oklade uspije pokriti, kladitelj gubi parlay, ali ako je sve četiri pobjede oklade, kladilac dobiva znatno veću isplatu (obično 10-1 u slučaju četiri-teamer) nego ako je on napravio četiri wagers odvojeno.
Progresivni parlays. Progresivna parlay uključuje višestruke oklade (obično do 12) i nagrade uspješne bettors s velikim isplatu, iako nije tako velika kao normalne parlays. Međutim, u progresivnom parlay, za razliku od obične parlay, smanjena isplata će i dalje biti čak bi neke oklade izgubiti.
Zadirkivači. Teaser omogućuje kladitelj kombinirati svoje ponude na dva ili više različitih igara. Kladitelj može prilagoditi širi točaka za dvije utakmice, ali moramo dobiti sve utakmice ispravne pobijediti i prepoznaje niži prinos u odnosu na parlays.
Ako oklade. Ako oklada sastoji se od najmanje dvije ravne oklade udružili strane, ako klauzulu koja određuje kladiti proces. Ako se uređaj prvi izbor u skladu s uvjetima (klauzula), zatim drugi izbor će imati akciju, ako drugi izbor u skladu sa stanjem, onda treći izbor će imati akciju i tako dalje.
Pokreni liniju, pak liniju ili gol crtu oklade. To su oklade nude kao alternativu straight-up/moneyline cijena u baseball, hokej ili nogomet, respektivno. Ove oklade imaju fiksnu točku širenja koji (obično) pruža veću isplatu za najdraži i manju isplatu za underdog (kako u odnosu na oklada na pobjedu).
Buduće oklade. Dok svi sportski oklade su po definiciji o budućim događajima, oklade koje su navedene kao “futures” općenito imaju dugoročni horizont mjereno u tjednima ili mjesecima, na primjer, kladiti da sigurno NFL momčad će osvojiti Super Bowl za nadolazeću sezonu. Takva oklada mora biti izvršena prije sezona počinje u rujnu, a pobjedničke oklade neće isplatiti do okončanja Super Bowl u siječnju ili veljači (iako mnogi od gubljenja oklade će biti jasno i prije toga, a može biti zatvorena od strane knjiga). Kvota za takvu okladu općenito se izražavaju u omjeru jedinica isplaćenih jedinici položeni. Tim wagered nakon bi moglo biti 50-1 za osvajanje Super Bowla, što znači da je ulog će platiti 50 puta iznosa uplaćene oklade ako tim čini tako.
Head-to-Head. U tih oklada, kladitelj predviđa natjecatelja rezultate jedni protiv drugih, a ne na ukupnu rezultat događaja. Jedan od primjera su Formula Jedan utrke, gdje ćete se kladiti na dva ili tri vozača i njihovo stavljanje među ostalima. Ponekad možete kladiti “kravatu”, u kojoj jedan ili oba vozača ili imaju u isto vrijeme, ispadne, ili se diskvalificiran.
Totalizators. U totalizators (ponekad zvan fleksibilan-rate oklade) su izgledi se mijenjaju u realnom vremenu prema udjelu u ukupnoj razmjeni svake od mogućih ishoda su primili uzimajući u obzir stopa povrata na kladionici nude oklade. Na primjer: Ako postotak kladionice povrat je 90%, 90% od iznosa stavljen na pobjednički rezultat će dobiti natrag na bettors i 10% odlazi na kladionici. Naravno više novca kladiti na određeni rezultat, manji su izgledi na taj ishod postati. To je slično parimutuel oklade u utrkama konja i pasa.
2. polovine oklade. 2. poluvrijeme (druga polovica) oklada je također ponekad naziva Poluvrijeme okladu. Ova oklada stavlja samo na poluvremenu nekog sportskog događaja. Ova oklada se može staviti na širenje (Line) ili iznad / ispod. Rezultiralo kladiti da je stavljen je pobijedio ili izgubio samo na Bodova obje momčadi u drugom poluvremenu.
U-play klađenje. U-play kladionica je značajka nudi neke online sportske knjige koja omogućuje bettors staviti nove uloge, a sportski događaj je u tijeku.

Bookmaking

Opći Uloga kladioničar je djelovati kao održavatelj tržišta za sportske oklade, od kojih je većina imaju binarni ishod: ekipa ili pobijedi ili izgubi. Kladioničar prihvaća obje oklade, a održava širenje (vigorish) koji će osigurati profit bez obzira na ishod oklade. Savezni Wire Act 1961 je pokušaj od strane američke vlade kako bi se spriječilo ilegalne bookmaking. [1]  FIFA rangiranje klubova. Međutim, ovaj se Zakon ne odnosi na druge vrste online kockanje. [2] Vrhovni sud nije donio odluku o značenju Savezni Žica Zakon jer se odnosi na online kockanje.

Kladionice obično držite 11-10 prednost nad svojim klijentima-za male wagers je to bliže 6-5 prednost-tako kladioničar će najvjerojatnije preživjeti dugoročno. Uspješni kladionice moraju biti u stanju izdržati veliki kratkoročni gubitak. (Boyd, 1981)

Mnogi od vodećih kockarskih kladionicama od 1930 do 1960 je dobio njihove početi tijekom zabrane doba 1920. Oni su često potomci priliv imigranata koji dolaze u SAD-u u ovom trenutku. Iako čest stereotip je da su ove kladionice su talijanskog podrijetla, dokazano je da su mnogi od vodećih kladionice su istočne europske židovske preci. (Davies, 2001)
Izgledi
Pitanje knjiga new.svg Ovaj odjeljak ne citirati bilo kakve reference ili izvora. (Rujan 2010)

Kvota za različite ishode u jednoj okladi su prezentirani ni u Europskoj formatu (decimalni koeficijenti), Velikoj Britaniji formatu (djelomični izgledi), ili američki formatu (oklada na pobjedu izgledi). Europski format (decimalni koeficijenti) preferiraju u kontinentalnoj Europi, Kanadi i Australiji. Oni su omjer punog isplatu udjela, u decimalnom formatu. Europski izgledi za 2,00 su čak i kladiti. Velika Britanija format (djelomični izgledi) preferiraju britanske kladionice. Oni su odnos količina osvojio na kocki. Britanski izgledi 1/1 su čak i kladiti. Američki formata izgledi su favorizirani u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni su iznos pobijedio na 100 igri kada pozitivno i ulog je potrebno za pobjedu 100 kada negativna. Američki izgledi sto su čak i kladiti.

Share
ShareSidebar